lauantai 3. toukokuuta 2014

Oma luonnetestissä


Tänään käytiin Oman kanssa luonnetestissä Karkkilassa. M ohjasi ja minä kuvasin, tuomareina meillä toimivat Tuija Juselius ja Anu Hatunpää, loppupisteet olivat +95p, ++ laukauskokematon ja näin ollen hyväksytty tulos!
Video kertonee paljon, Oma oli hyvin oma itsensä ja tulokset kuulostavat tutulta koiralta. Pimeässä huoneessa Omalle oli tiedossa vähän julma källi, sillä pimeässä tilassa viereisessä huoneessa oli myös ruokatauon makkarapata porisemassa - arvatkaapa huvikseen etsikö koira ohjaajaa vai keittoa? Oma oli nyt toinen oma koirani, joka on käynyt luonnetestissä ja kuten ihan arjessakin osaa sanoa, se on melko erilainen koira kuin Nika. Tässä vielä vertailuna Nikan pisteet luonnetestistä!


Tulokset näkyvät videolla, tässä niitä vielä ylös kirjoitettuna, sekä joitain tuomarin kommentteja koirasta:

I Toimintakyky -1, pieni
Sillä on hirmuisen hyvä suhde suhun, luottaa suhun kyllä joka tilanteessa. Ensimmäisenä toimintakyky, se on koiran rohkeus, miten se ottaa kantaa näihin meidän järjestämiin asioihin täällä. Erityiskokeena kelkka ja pimeä huone. Kelkalla tarvittiin vähän apuja, pimeässä vähän jalat juoksuttivat sitä ja soppa veti puoleensa (toisessa huoneessa oli keittiö, jossa haisi makkarakeitto). Kyllä se heti bongasi sut, mutta se mikä sen toimintaa vähän häiritsee on temperamentti. Se juoksutti sitä (pimeässä huoneessa) ja vaikeutti keskittymistä. No nenä toimi ja pienten apujen kanssa se sitten rullasi siellä, eli toimintakyky on -1 pieni.


II Terävyys +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Terävyys, eli miten se puolustaa itseään aggressiivisesti tossa seinässä, tänään pienen verran eikä mitään jäljellejäävää hyökkäyshalua, eli +1.


III Puolustushalu +1, pieni
Puolustushalu, eli miten puolustaa teidän laumaa, erityiskokeena hyökkäys. Siellä tuli semmoinen pieni kannanotto eli vähäsen sitä siellä on, mutta ei suurensuuresti. +1 pieni.


IV Taisteluhalu +2, kohtuullinen
Taisteluhalu - sehän leikki ihan kohtuullisesti. Eli +2 kohtuullinen. Kyllä se mukavasti sieltä syttyi sitten.
(Ohjaaja tahtoi tähän väliin huomauttaa, että hän saisi opetella pitämään hihnaa käsissä niin ettei se aina ole solmussa koirassa. :D )


V Hermorakenne +1, hieman rauhaton
Hermorakenne eli miten kuormittuu tässä testin aikana. Siellä alkoi näkyä semmoista rauhattomuutta ja koira kuormittui näistä osioista, eli +1 hieman rauhaton.

VI Temperamentti +1, erittäin vilkas
Temperamentti näkyy nytkin vähän tässä, eli on vaikea pysyä paikallaan eli pikkaisen liikaa näkee ja kuulee. Temperamentti turhaan juoksuttaa sitä ja häiritsee keskittymistä. +1 erittäin vilkas.


VII Kovuus +1, hieman pehmeä
Kovuus, eli miten muistaa ikävät asiat tässä testin aikana, erityistestinä haalari ja arvioidaan myös koko testin ajan tätäkin osuutta. +1 hieman pehmeä. Kiersi kaukaa mutta tuli kuitenkin omin jaloin eikä tarvinnut houkutella sitä.


VIII Luoksepäästävyys +2a, luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Luoksepäästävyys. Siinä on semmoinen aavistus pidättyväisyyttä, eli ei ole puhtaan avoin. Se näkyy tässä näiden puolustushyökkäystenkin ja seinän jälkeen, eli vähän suhtautuu epäilevästi siinä. +2a, luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen.

 
Laukauspelottomuus ++, laukauskokematon
Laukaukset, siellä oli pieni reaktio eli ++ laukauskokematon. Loppupisteet 95++, hyväksytty. Mukava harrastuskaveri, nyt lelutkin käyttöön palkkauksessa!


Tulos +110p -15p
+95p, ++, hyväksytty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti